جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و از بین بردن منکرات

پرسش :

آیا از بین بردن وسایل منکرات مانند سی دی مبتذل یا شکستن ظرف شراب باید با اذن و اجازه صاحب آنها باشد؟ و اگر بدون رضایت صاحبان آنها حذف کنیم چه حکمی دارد؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: محو و انعدام وسایل منکر باید با اجازه مالک یا حاکم شرع باشد و در صورت وجود اذن و اجازه حاکم شرع نیازی به اجازه و رضایت صاحب وسایل منکر نیست.[1]

پی نوشت:
[1]. خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 1066 و 1064 و 1055 و سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ مکارم، توضیح المسائل، م 2419 واستفتائات، ج 2، س 1384 و 1375؛ امام، توضیح المسائل، م 2820 و تحریر الوسیله، امر به معروف، مراتب، مرتبه سوم، م 3؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2213؛ فاضل، توضیح المسائل، م 2140؛ بهجت، استفتائات، امر به معروف، س 469 و 470؛ و دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.