پنجشنبه، 22 خرداد 1399

احکام طهارت و نجاست | سوال سه

پرسش :

اگر سگى ظرفى را بلیسد براى طهارت و پاک کردنش چگونه عمل کنم؟

پاسخ :
هرگاه سگ ظرفى را لیسیده، یا از آن، آب یا مایع دیگرى خورده باشد، اوّل باید آن را با خاکِ پاک که با کمى آب مخلوط باشد خاک مال کرد و بعد دو مرتبه در آب قلیل، یا یک مرتبه در آب کر یا جارى شست و اگر آب دهان سگ در ظرفى بریزد، احتیاط مستحب آن است که همین کار انجام شود، امّا اگر جاى دیگرى از بدن سگ با رطوبت به ظرف بخورد خاک مال کردن واجب نیست بلکه فقط باید آن را در آب قلیل سه مرتبه و یا در آب کر یا جارى یک مرتبه شست.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.