سه‌شنبه، 17 تير 1399

احکام حج و عمره | محرمات احرام: سوال سی و چهار

پرسش :

کفاره استمناء در حال احرام عمداً یا سهواً یا جهلًا را بیان فرمایید.

پاسخ :
اگر سهواً یا از روی جهل به حکم باشد کفاره ندارد و باید استغفار کند و اگر از روی علم و عمد باشد کفاره آن یک شتر است و اگر نتواند شتر بدهد، قربانی کردن گوسفند کافی است. علاوه بر این اگر استمناء با کاری است که او با خود انجام می‌دهد و پیش از مزدلفه است واجب است حج را تمام کند و در سال بعد آن را دوباره به جا آورد، و اگر استمناء بوسیله همسرش انجام شده احتیاط واجب آن است که این گونه عمل کند.

‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵.