سه‌شنبه، 17 تير 1399

احکام حج و عمره | محرمات احرام: سوال سی و شش

پرسش :

زینت نمودن در حال احرام چه حکمی دارد؟ کفاره اش را بیان فرمایید.

پاسخ :
پوشیدن زیور آلات برای زنان و سرمه کشیدن و انگشتر به دست کردن و حنا بستن بقصد زینت برای زن و مرد حرام است ولی کفاره ندارد و احتیاط واجب آن است که اگر زینت محسوب شود حتی بدون قصد زینت هم از آن اجتناب کنند، و بعید نیست که هر چیزی که زینت محسوب شود مخصوصاً در صورتی که قصد زینت هم از آن داشته باشد، در حال احرام واجب است از آن اجتناب شود پس احتیاط در این باره ترک نشود. از آنچه گفته شد استثناء می شود انگشتر به دست کردن به قصد استحباب و زیور آلاتی که زن در خانه خود می آویخته است مشروط بر اینکه آن را به شوهر خود نیز ننمایاند.

‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵.