سه‌شنبه، 21 مرداد 1399

ترک نماز به دلیل عدم فهم اذکار نماز

پرسش :

آیا می توانیم به دلیل اینکه چیزی از نماز نمی فهمیم، نماز را ترک کنیم؟

پاسخ :
شرط وجوب نماز، آگاهی از اسرار آن نیست. انسان در هر شرایطی باید نماز بخواند. البته نماز و نمازگزاری، مراتب و مراحلی دارد و هرچه انسان در مسیر کسب معرفت خداوند و پیمودن مراحل سیر و سلوک الی الله تلاش کند، به مراتب بالاتری از قرب و به لایه های عمیق تری از نماز و عبادت دست می یابد.

بنابراین، نماز در هیچ شرایطی ساقط نمی شود و خستگی و کسالت و امثال آن، وسوسه هایی شیطانی اند که باید از آنها گریخت. پس انسان باید اصل نماز را به پا دارد تا از عقوبت ترک نماز در امان باشد. سپس در مراحل بعدی نمازگزاری، به کسب معرفت خداوند و اسرار و معنای عبادت (نماز) همت گمارد.

بنابراین اگرچه در راه درک صحیح نماز باید قدم برداشت، ندانستن مسائل و معنای نماز، دلیل بر ترک نماز نیست.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، قم: انتشارات مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، 1389.