شنبه، 25 مرداد 1399

علت لنگش من بعد از شکستگی استخوان ران و جراحی با نیل و پیوند استخوان

پرسش :

پسری هستم ۱۷ساله که دچار شکستگی ران شدم. دکتر برای درمان از نیل استفاده کرد که به علت شکستگی شدید پیوند استخوان هم شدم. حدود ۵ ماه استراحت داشتم و الان حدود ۲ ماهه بدون عصا راه میرم. اول خیلی لنگش داشتم باانجام نرمش های متعدد این لنگش خیلی کم شده است ولی هنوز کمی میلنگم میخواستم بدونم: با اینکه عضلات قوی شده علت لنگشم چیه؟ آیا وجود نیل داخل ران باعث لنگشم هست یا نه؟ وجود نیل داخل پا تاثیری درلنگش ندارد؟ درحال حاضر که پلاتین داخل پام هست میتونم بدوم؟ آیا این پا به حالت قبل برمیگرد یعنی مثل اولش میشه؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
لنگش بعد از شکستگی ران به علل متفاوتی ایجاد میشود مانند:
- بد جوش خوردن شکستگی
- کوتاه شدن استخوان ران
- بیرون ماندن سر نیل در بیرون از استخوان
- ضعف عضلات ران
- آسیب اعصاب ران
- عفونت محل شکستگی
- محدودیت حرکتی مفاصل ران و یا زانو
- نکروز و سیاه شدن سر استخوان ران

اگر سر نیل یا میله داخل استخوان ران در بالا و بیرون از استخوان ران باقی بماند میتواند موجب لنگش شود.

وجود نیل یا میله داخل استخوانی مانعی برای دویدن نیست. اگر شکستگی بطور کامل جوش خورده باشد و عضلات ران و لگن به اندازه کافی تقویت شده و دامنه حرکتی مفاصل ران و زانو به حد طبیعی برسد بیمار میتواند بدون مشکل بدود.

برگشت پا به حالت اول بسته به موفقیت درمان و جوش خوردن استخوان بدون تغییر شکل آن و برگشت قدرت عضلات و دامنه حرکتی مفاصل دارد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد