شنبه، 25 مرداد 1399

علت لنگش و درد پا بعد از جراحی شکستگی استخوان ران

پرسش :

من ۱۷ سالمه که دچار شکستگی ران شدم. دکتر برام پلاتین گذاشت که این شکستگی بعداز پنج ماه جوش خورد و من الان یک هفته هست که بدون عصا راه میرم. چند تا سوال دارم. وقتی که راه میرم کمی درد در ناحیه ای ران دارم میخواستم بدونم این درد طبیعی هست یا نباید درد کند؟ هنگام راه رفتن میلنگم آیا این لنگش خوب میشه یا تا آخر این لنگش باقی میمونه؟ کمکم کنید چکارکنم این لنگش زودتر خوب بشه؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
بعد از جوش خوردن شکستگی رانی که با عمل جراحی درمان شده است درد ممکن است به علل زیر ایجاد شود:
- عفونت در محل شکستگی قبلی
- فشار برجستگی پلاک بر روی عضلات، تاندون و یا بورس های اطراف
- کاهش قابلیت انعطاف عضلات و تاندون های ران
- کاهش قدرت عضلات ران

این درد ممکن است بطور طبیعی تا چند ماه وجود داشته باشد که معمولا به علت کاهش قابلیت انعطاف عضلات و تاندون های ران و یا کاهش قدرت عضلات ران است. در صورتیکه بیمار با انجام نرمش های کششی و تقویتی بتواند قابلیت انعطاف تاندون ها و عضلات را افزایش داده و عضلات ران خود را قویتر کند دردها از بین میروند. در صورت ماندن درد بیمار باید برای بررسی وجود دو علت اول یعنی عفونت و فشار به بافت های اطراف بررسی شود.

لنگش بعد از جراحی شکستگی ران میتواند به علل زیر باشد:
- عفونت محل شکستگی
- احساس درد در محل شکستگی قبلی
- ضعف عضلات ران
- کوتاه شدن استخوان ران
- محدودیت حرکتی در مفاصل اطراف ران

در صورتیکه علت لنگش ضعف عضلاتی و یا محدودیت حرکتی مفصل باشد میتوان آنها را با انجام نرمش های کششی و تقویتی برطرف کرد. علل دیگر باید به توسط پزشک بررسی و در صورت لزوم درمان شوند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد