شنبه، 25 مرداد 1399

سوراخ شدن زانو در آرتروسکوپی زانو برای درمان آسیب رباط صلیبی

پرسش :

در روش آرتروسکوپی برای جراحی رباط صلیبی آیا استخوان زانو سوراخ می شود؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
جراحی رباط صلیبی در اغلب اوقات بصورت بازسازی است. یعنی این تاندون را در غالب اوقات نمیشود ترمیم کرد و باید تاندون دیگری جایگزین آن شود. این تاندون جایگزین را معمولاً  از قسمت های دیگر بدن بدست آورده طوری که به کارکرد قسمت دهنده آسیبی وارد نشود. تاندون پیوندی را معمولا از تاندون کشکک و یا تاندون عضله چهارسر و یا تاندون عضلات همسترینگ میگیرند.

رباط صلیبی از دو طرف به استخوان متصل است. بالای آن به سطح مفصلی استخوان ران و پایین آن به سطح مفصلی استخوان درشت نی وصل میشود. پس وقتی میخواهند تاندون پیوندی را بجای رباط صلیبی بگذارند دو طرف تاندون باید به استخوان متصل شود. برای این کار معمولا  محل اتصال تاندون به استخوان را سوراخ میکنند. در این محل تونلی ایجاد کرده و تاندون جدید را در داخل آن میبرند و با وسایلی آن را در همان محل ثابت نگه میدارند تا بعد از گذشت چند ماه، تاندون به استخوان بچسبد. این کار را برای هر دو طرف تاندون انجام میدهند.

اتصال تاندون به استخوان معمولا به توسط پیچ و یا اندوباتون انجام میشود.

​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد