سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | نگهداری حیوانات: سوال دو

پرسش :

حکم شرعى پرورش سگ هاى موادیاب (موادّ مخدّر)، زنده یاب، گله وپلیس به منظور فحص و بازرسى، با توجّه به موادّ قانونى آن در نظام دامپرورى جهاد کشاورزى جمهورى اسلامى ایران چه مى باشد؟ الف) موارد استفاده از سگ هاى موادیاب: 1. ورودى فرودگاه ها 2. مبادى ریلى مانند راه آهن 3. ایست و بازرسى ها 4. کنترل مرزهاى کشور. ب) موارد استفاده از سگ هاى زنده یاب: 1. جستجو و تفحّص در مورد افرادى که در جاهاى برفگیر مفقود شده، یا در زیر بهمن اسیر شده اند. 2. جستجو و تفحّص در مورد مفقودین و مجروحین در زیر آوار به هنگام زلزله. ج) موارد استفاده از سگ هاى گله: 1. نگهبانى از گله هاى بزرگ دامى 2. نگهدارى از گاودارى هاى بزرگ سنّتى و صنعتى 3. نگهدارى از مرغدارى هاى صنعتى. د) موارد استفاده از سگ ها گارد و پلیس: 1. نگهبانى از زاغه هاى مهمّات 2. مأموریت و کشف موادّ منفجره و پاکسازى محیط.

پاسخ :
پرورش این گونه سگ ها که براى اهداف مفیدى پرورش مى یابند اشکالى ندارد؛ ولى با توجّه به این که سگ نجس است باید مراقب بود.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.