سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | استخاره: سوال سه

پرسش :

در پى نشر کتاب هایى با عنوان «راهنماى استخاره» در انواع گوناگون واستعلام از این سازمان در خصوص ارائه نظر کارشناسى پیرامون انتشار این قبیل آثار، نظر حضرتعالى در این باره چیست؟ توضیح آن که این کتب شامل آیه ابتدایى از صفحات قرآن به خط عثمان طه بوده ودر کنار آن اشاره به «بد» یا «خوب» بودن نتیجه استخاره و توضیحاتى درباره عواقب و یا نتایج فعل یا ترک مورد استخاره شده است. (که استفاده از آن در سایر قرآن ها با توجه به تفاوت آیه ابتدایى ممکن نیست) در برخى موارد نیز میان این کتاب ها اتفاق نظر در مورد نتیجه استخاره وجود ندارد. این کار چه حکمى دارد؟

پاسخ :
این کار نوعى بدعت نامطلوب است و استخاره با قرآن محسوب نمى شود. سزاوار است مؤمنین از آن بپرهیزند و استخاره با قرآن را نزد فرد عالمى بر همه اینها مقدّم بدارند.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.