سه‌شنبه، 1 مهر 1399

سوال در مورد شکایت از دکتر چشم پزشک

پرسش :

سوال بنده راجع به یک عمل آب مروارید است. حدود چند ماه پیش مادر من که تاری دید داشتند به یک چشم پزشک متخصص مراجعه کردند. مشکل ایشان این بود که دور را خوب می دیدند اما در دیدن اشیا نزدیک مشکل داشتند و نمی توانستند خوب متون را بخوانند. پزشک متخصص به ایشان گفت که مشکل آب مروارید دارند و باید به زودی عمل بشوند. ایشان همچنین اصرار کردند که شرایط مادر من اضطراری است و باید عمل جراحی چشم چپ او به زودی صورت گیرد و الا ممکن است اوضاع وخیم تر شود. ایشان همچنین گفت که برای این عمل از یک روش جدید استفاده می کنند و اطمینان داد که مشکل چشم چپ مادرم حل می شود. چیزی که برای من عجیب است این است که مادر من تنها 45 سال سن دارد در صورتی که این عمل معمولاً برای افراد خیلی مسن تر انجام می شود. مادر من دو هفته بعد تحت این عمل جراحی قرار گرفت. بعد از پایان یافتن دوران نقاهت، چشم او نه تنها بهتر نشده بود بلکه بدتر هم شده بود! وقتی او بار دیگر به همان پزشک مراجعه کرد، پزشک به او گفت که عمل او به درستی صورت گرفته است و مشکلی ندارد. مادر من معتقد است که آن پزشک از او به عنوان ” موش آزمایشگاهی” استفاده کرده است تا یک روش جدید بر روی چشم او امتحان کند. او می گوید که پزشک به او گفت که برای این عمل از یک “روش جدید” استفاد می کند برای همین ” روش جدید” از او پول بیشتری بابت عمل گرفت همچنین گروهی از این عمل فیلم برداری می کردند. اتهامی که من به این پزشک وارد می کنم این است که این عمل جراحی کلاً غیر ضروری بود. پزشک با ایجاد رعب و هراس در مادر من ایشان را ایجاب کرد که این عمل را انجام دهد تا آن “روش جدیدش” را روی چشم مادر من امتحان کند. مادر من نیازی به این جراحی نداشت. پزشک با علم به این امر، در او ضطرابی ایجاد کرد که به این عمل رضایت دهد. خواهش می کنم راهنماییی ام کنید. چگونه می توانیم از این پزشک شکایت کنیم؟

پاسخ :
شما می توانید با ارائه پرونده بیمار و دیگر مدارک و دلایل محکمه پسند مثل شهود نزد سازمان نظام پزشکی و یا دادگاه محل علیه پزشک مربوطه شکایت نمایید. تشخیص تقصیر و یا ارتکاب جرم عمدی از سوی پزشک با قاضی و مراجع رسیدگی مربوطه در این مورد است.

منبع: گروه حقوقی میزان