پنجشنبه، 24 مهر 1399

توهین و تکفیر نسبت به مذهب شیعه و شیعیان

پرسش :

تعداد زیادى از کتابها، جزوه‌ها و نشریاتى که در کتابفروشى هاى مختلف در کشورهاى عربى و اسلامى فروخته مى شود، پر است از توهین، مذمت و تکفیر نسبت به شیعیان و مذهب شیعه، در حالى که این حکومت ها چاپ پاسخ هاى علماى شیعه بر این کتاب ها را هم اجازه نمى دهند. همچنین حتى واردشدن کتابهاى مشتمل بر رد آنها را هم اجازه نمى دهند. نظر جناب عالى در مورد عمل این حکومتها چیست‌؟ و تکلیف شرعى ما در قبال این پدیده چه مى باشد؟

پاسخ :
وظیفه در برابر این پدیده، دفاع از مذهب به صورت مسالمت آمیز، منطقى و بدون تقبیح و محکوم کردن است؛ زیرا تقبیح و برخورد تند، منشأ فتنه و باعث تحریک احساسات دیگران میگردد. اگر چاپ و نشر در داخل آن کشور امکان نداشته باشد، در کشور دیگر چاپ گردد و به هر وسیله ممکن دیدارى و شنیدارى نشرگردد.

منبع: یکصد و یک سوال و جواب پیرامون حقوق مالکیت فکری از نگاه فقهی، محمد اسحاق فیاض، مترجم: سرور دانش، ناشر: دبیرخانه کنگره تجلیل از مقام علمی آیت الله العظمی فیاض، 1392 ش.