پنجشنبه، 24 مهر 1399

چاپ کتابهاى جادوگرى و احضار ارواح

پرسش :

برخى از ناشران کتابهایى را که از جادو، شعبده، احضار ارواح و رابطه با جن و مانند آن سخن می گوید، چاپ مى کنند، با این که این کتاب ها ممکن است براى بسیارى از مردم مضر هم باشد. نظر جنابعالى در این مورد چیست‌؟

پاسخ :
هیچ فایده اى در چاپ این کتاب ها نیست و بلکه عقلایى هم نیست. کتاب جادو، چاپ و نشر آن جایز نیست؛ زیرا از کتابهاى ضلال محسوب مى شود. تعلیم و تعلم آن حرام است و بلکه مطابق برخى روایات، جادوگر باید کشته شود. شعبده بازى، چشم بندى، احضار ارواح و رابطه با جن از امور خیالى بوده و هیچ واقعیت و عینیتى ندارد.

منبع: یکصد و یک سوال و جواب پیرامون حقوق مالکیت فکری از نگاه فقهی، محمد اسحاق فیاض، مترجم: سرور دانش، ناشر: دبیرخانه کنگره تجلیل از مقام علمی آیت الله العظمی فیاض، 1392 ش.