پنجشنبه، 24 مهر 1399

تملک روزنامه‌هاى مربوط به اداره عمومى | سوال دو

پرسش :

گاهى یک اداره عمومى در برخى از روزنامه ها اشتراک مى نماید و به طور طبیعى براى این منظور از بودجه اداره عمومى، مبلغى براى آن تخصیص داده مى شود تا مدیران و برخى از کارمندان بتوانند از خواندن و مطالعه آنها استفاده نمایند. آیا این مدیران و کارمندان مى توانند این روزنامه ها را به منظور تملک، براى خود بردارند، با علم به این که این روزنامه ها با پول اداره عمومى خریده شده و معمولاً یک یا چند نسخه از آنها در آرشیف اداره نگهدارى میشود تا در صورت نیاز در آینده به آنها مراجعه شود، اما مدیران یا کارمندان آنها را براى خود برمى دارند؟ در این مورد نظر جنابعالى چیست‌؟

پاسخ :
تصرف در اموال عمومى در غیر موارد مجاز شرعى، جایز نیست. از این رو کارمندان حق ندارند روزنامه‌هایى را که با مال عمومى خریدارى شده، براى خود بردارند.

منبع: یکصد و یک سوال و جواب پیرامون حقوق مالکیت فکری از نگاه فقهی، محمد اسحاق فیاض، مترجم: سرور دانش، ناشر: دبیرخانه کنگره تجلیل از مقام علمی آیت الله العظمی فیاض، 1392 ش.