جمعه، 23 آبان 1399

فلسفه به جای آوردن سجده شکر بعد از نماز

پرسش :

چرا بعد از نماز سجده شکر به جا می آوریم؟

پاسخ :
حضرت امام رضا علیه السلام، فرمودند:
«سجده بعد از نماز فریضه به خاطر تشکّر نمودن بنده است از خداوند متعال که او را موفّق ساخت بر اداء واجب و انجام فریضه و کمترین عبارتى که در آن مجزى مى باشد آن است که دو مرتبه بگوید: شکرا للَّه على ما وفّقنى له من خدمته و اداء فرضه.»

یعنى: این سجده از من به جهت شکر خدا و تشکر از بارى تعالى است که مرا موفّق نمود بر خدمتش و اداء واجبش.

باید توجه داشت که شکر موجب زیاده توفیق بوده و اگر در نماز نقصانى واقع شده باشد با این سجده تتمم و ترمیم مى‏ گردد.

منبع: حوزه نت