چهارشنبه، 12 آذر 1399

احکام متفرقه | سوال شصت و سه

پرسش :

خندیدن زن به گونه ای که نامحرم صدای آن را بشنود چه حکمی دارد؟

پاسخ :
در مواردی که مفسده خاصی بر آن مترتب نشود مانعی ندارد. (استفتائات جدید آیت الله مکارم، ج 1، ص 230، س 811).

صوت زن فی حد نفسه حرام نیست لکن رعایت عفاف و پوشش در زن لازم است و هر امری که سبب از بین رفتن مستوری وعفیفه بودن زن گردد نباید انجام گیرد و ترک آن لازم است و در این جهت فرقی بین خنده و گریه و تلاوت قرآن و مرثیه خوانی و صحبت کردن و غیره نیست هر چند بعضی از آنها سببش در رفع عفاف اقوای از بقیه است، (مجمع المسایل آیت الله صانعی، ص 296، س 948).

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام