چهارشنبه، 12 آذر 1399

علل بروز نفخ شکم در نوزادان

پرسش :

علل بروز نفخ شکم در نوزادان چیست، روش درمان این عارضه را توضیح دهید؟

پاسخ :
نفخ شکم نوزاد عارضه‌ای است که معمولاً در 3 یا 4 ماهه اول زندگی بروز می‌کند و اکثر نوزادان به آن مبتلا می‌شوند. علت این بیماری عدم تکامل سیستم گوارشی و سیستم عصبی نوزاد است. معمولاً خانواده‌ها پس از مراجعه به پزشک و دریافت توضیحات نگرانی‌شان برطرف می‌شود.

مصرف داروهای خاص توسط مادر می‌تواند باعث نفخ نوزاد شود. همچنین حساسیت نوزاد به شیر گاو نیز در مواقعی باعث بروز کولیک نوزادی می‌شود. معمولاً به مادران توصیه می‌شود در سه ماه اول پس از بارداری از مصرف غذاهای نفاخ مثل حبوبات، آش و … پرهیز کنند و در زمان تغذیه شیرخوار از باز بودن بینی آن اطمینان داشته باشند تا نوزاد بتواند به آسانی تنفس انجام دهد.

مهم‌ترین مسأله‌ای که باید برای برطرف شدن نفخ معده نوزاد به آن توجه شود آروغ زدن نوزاد است و باید پس از تغذیه نوزاد وی را سر پا نگه داشته یا حرکت دهیم تا هوایی که در زمان شیر خوردن وارد روده شده خارج شود. اگر این روش‌های درمانی پاسخگو نبود می‌توان به دنبال درمان‌های دارویی رفت.

منبع: www.hidoctor.ir