دوشنبه، 15 دی 1399

آیا مبتلایان به کرونا حتی پس از بهبودی دچار علایم ادامه دار نیز می شوند؟

پرسش :

آیا صحت دارد که علائم ادامه دار بیماری در برخی افراد مبتلا به کووید-۱۹ حتی پس از بهبودی اولیه نیز وجود خواهد داشت؟

پاسخ :
گروهی از محققان «مرکز ملی ژاپن برای سلامت جهانی» برای بررسی این موضوع تحقیقی را بر روی بیماران مبتلا به کرونا که بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده بودند، انجام دادند. آنها دریافتند که برخی افراد دچار ریزش مو شدند. برخی دیگر، حتی تا چهار ماه بعد، دچار تنگی نفس و از دست دادن حس چشایی یا بویایی بودند. این گروه از محققان می گویند که جهت آشکار ساختن عوامل خطرزای ناشی از علائم ادامه دار همچنان به تحقیقات خود ادامه خواهند داد.

ریزش مو وضعیتی است که در میان بهبود یافتگان بیماری های ابولا و تب دنگی نیز گزارش شده است. دکتر موریوکا شین ایچیرو یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی، می گوید این امکان هم وجود دارد که علت ریزش مو استرس های روانی ناشی از طولانی شدن دوره درمان باشد.

این اطلاعات تهیه شده تا روز ۳۱ اکتبر 2020 است.

منبع: nhk.or.jp (سازمان پخش رادیو تلویزیونی ژاپن)