پنجشنبه، 25 دی 1399

وسواس در تکالیف دینی

پرسش :

در مسائل دینی زیاد شک می کنم. اول از نماز و تعداد رکعت ها شروع شد بعد به تمام ارکان نماز، وضو ، غسل، تعداد ذکر های مشخص رسیده است. طوری که وقتی می‌خواهم نماز بخوانم شک می کنم که مسح پا کشیدم یا نه؟ وقتی...

پاسخ :
به نظر می رسد سطح وسواس شما در حد متوسط به بالایی است که زیربنای هر نوع وسواسی اضطراب و استرس شماست از طرفی افرادی که دچار اختلال شخصیت وسواس گونه می شوند بسیار کمال گرا هستند و همه چیز را در حد حالی اعتقاد و باور دارند مثلا در انجام مستحبات طوری رفتار می کنند که گویی واجب است و یا احساسات وجود شیطان و... .

از طرفی این مشکلات و اختلالات شخصیتی ریشه و عوامل مختلف دارد که بهتر است از طریق مشاور حضوری ریشه یابی شده و تحت درمان قرار بگیرد اما به هر حال برای مسایل مذهبی شما هرگونه احتیاط و برگشت و قبول کردن افکار منفی و بدبینانه باعث تقویت وسواس شما می باشد و شما باید بدانید که همان طور که وضوی فردی که دچار زخم و جراحت در دستش است، با وضوی فرد عادی متفاوت است احکام شما هم به دلیل زخم پنهانی بنام وسواس متفاوت است و به هیچ وجه نباید به افکار وسواس گونه تان اهمیت دهید از طرفی شما بهتر است با ارسال یک بیوگرافی کامل از مشاوره جزیی تری بهرمند شوید و یا اینکه مشاوره حضوری داشته باشید

منبع: www.soalcity.ir