جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | تغییر و تبدیل وقف: سوال هفتاد و دو

پرسش :

دهستانی است به نام بیرم، مرکز چهل روستا از استان فارس، واقع در منطقۀ‏‎ ‎‏گرمسیر که به یمن برقراری جمهوری اسلامی بنا است در این مرکز، نماز جمعه برگزار‏‎ ‎‏گردد و دارای مسجد جامع است؛ ولی با در نظر گرفتن زیادی جمعیت و در عین حال‏‎ ‎‏چون شبستان مسجد دارای ستون های نسبتاً بزرگ می باشد، از نظر جا در مضیقه قرار‏‎ ‎‏گرفته ایم و فردی خیّر هم زمینی را جهت توسعۀ مسجد وقف نموده است.‏ ‏‏الحال اجازه می فرمایید که بنای قدیمی آن را خراب نموده و به نحو احسن و‏‎ ‎‏وسیع تری بازسازی شود؟ متمنّی است جواب را مرقوم فرمایید تا افرادی که‏‎ ‎‏می خواهند در این امر خیر همکاری نمایند، از شک و تردید بیرون آیند. در پایان،‏‎ ‎‏سلامتی و طول عمر آن حضرت را از خداوند مسئلت می داریم.

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، برای توسعۀ مسجد مانع ندارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.