جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | ثبوت و عدم ثبوت وقف: سوال چهل و پنج

پرسش :

‏زمینی است در وسط شهر خوی که در زمان اسبق، قبرستان بوده و در زمان سابق،‏‎ ‎‏متروک شده بود، و در اوایل رژیم طاغوتی، ساختمان دولتی در محلش بنا کرده بودند،‏ ‏و اکنون هم مدتی است مخروبه شده و بلا استفاده مانده است، آیا جایز است در‏‎ ‎‏عرصۀ مزبوره، شهرداری محل، مغازه احداث نموده و پول زمین آن را در مصارف‏‎ ‎‏عمومی شهر مصرف نماید؟ و یا باید از طرف حکومت شرعیه، آن جا را فروخته و‏‎ ‎‏وجه آن را در اماکن عمومی شهر، مثل قبرستان جدیدی صرف نماید؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر وقفیت آن محرز نباشد، استفاده از آن در مصارف عمومی‏‎ ‎‏مانع ندارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.