شنبه، 25 بهمن 1399

احکام وقف | شرایط صحت وقف: سوال هجده

پرسش :

شخصی وصیت عادی نموده چون که اولاد نداشته ما ترک خود‏‎ ‎‏را وقف نموده، قبل از فوت خود حدود یک سال قبل، به تصرف بنده داده، وارث 3‏‎ ‎‏سال است فوت شده است ملک را طبق وصیت خط عمل شده، حالیه یک ورثه دیگر‏‎ ‎‏عدواناً می گوید باید ملک را واگذار کنی خواهشمند است طبق دستور اسلام حکم الله‌‏‎ ‎‏را بیان فرمایید قبلاً متشکر خواهم شد.‏ ‏‏بنده، ناظر در مخارج مرحوم نیز هستم اهل محل حقّ بنده را گواهی می نمایند.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر وصیت کرده که بعد از فوت او وقف باشد در زمان حیات‏‎ ‎‏وقف ماترک نموده وصیت و وقف مزبور باطل است و ماترک او به ورثه اش‏‎ ‎‏می رسد. بلی اگر چیز معیّنی را وقف کرده و در حیات خود تحویل جهت‏‎ ‎‏وقف داده وقف صحیح است و از ترکه محسوب نمی شود.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.