شنبه، 25 بهمن 1399

احکام وقف | مخارج وقف: سوال چهار

پرسش :

این جانب وکیل متولی و متصدی تکیۀ‏‎ ‎‏شاه خراسان، ابتدای سال 1360 برای ساختمان وضوخانه، دستشویی، انبار، قهوه خانه‏‎ ‎‏تکیه محتاج به 50 شاخه آهن سی بوده؛ لذا تقاضا از شورای آهن شد. متأسفانه به ‏علت کمبود آهن برای ساختمان، به موقع حاضر نشد؛ لذا این جانب چون وکیل متولی‏‎ ‎‏و متصدی بودم حقیر تعداد 50 شاخه آهن به عنوان قرض الحسنه برای ساختمان تکیه‏‎ ‎‏دادم تا این که متوقف نگردد. الحمد لله‌ با نظر حضرت ابا عبد الله‌ الحسین ـ سلام الله‌‏‎ ‎‏علیه ـ ساختمان تمام گردید؛ تا این که شورای آهن، آهن مورد تقاضا شده را تحویل‏‎ ‎‏بدهد دریافت و تحویل بگیرم؛ لذا اشکالی از لحاظ شرع ندارد؟

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر آهن را به حساب تکیۀ مورد نظر می دهند و مخالف‏‎ ‎‏مقررات دولت اسلامی نیست، می توانید تحویل بگیرید و بابت قرض خود‏‎ ‎‏بردارید.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.