دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف | موارد مصرف وقف: سوال سی و پنج

پرسش :

‏با توجه به خرابی کلیۀ مناطق جنگ زدۀ جنوب و غرب میهن اسلامی ایران توسط‏‎ ‎‏عمال بعث صدام جنایت کار و ضرورت بازسازی مناطق مزبور، آیا می توان از محل‏‎ ‎‏نذورات بقاع متبرکه و مازاد درآمد موقوفات عام معلوم المصرف، پس از تأمین نظر‏‎ ‎‏واقف، به صورت متعارف نسبت به بازسازی و تعمیر مساجد و مدارس علوم دینی و‏ ‎‏بقاع متبرکه اقدام نمود یا خیر؟ ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، نذورات بقاع متبرکه اگر برای آن، مصرف خاصی منظور نشده‏‎ ‎‏و تعمیر بقاع متبرکه نیاز به آن ندارد، صرف آن در بازسازی مناطق‏‎ ‎‏جنگ زده اشکال ندارد؛ و عواید وقف باید در همان جهتی که در وقف‏‎ ‎‏تعیین شده مصرف شود.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.