دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال بیست و هفت

پرسش :

در کنار یک مسجد کوچک، به فاصلۀ 8 متری، زمینی به مساحت 1200 متر‏‎ ‎‏برای مسجد وقف گردیده است. آیا می شود در این زمین، سالن سخنرانی و منزل‏‎ ‎‏خادم و وضوخانه و حجراتی برای تحصیل و چند مغازه برای هزینۀ مسجد...

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، تابع نحوۀ وقف است. اگر زمین، وقف شده که از عواید آن،‏‎ ‎‏صرف احتیاجات مسجد شود، تصرفات مزبوره جایز نیست؛ مگر آن که‏‎ ‎‏زمین را با صلاح دید وقف، از متولی شرعی برای تصرفات مزبوره اجاره‏‎ ‎‏کنند.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.