دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال دو

پرسش :

قطعه زمینی حدود صد متر مربع وقف اولاد است و در آن زباله و آشغال‏‎ ‎‏ریخته می شود که به بهداشت عمومی لطمه می زند. آیا می شود حدود 30 متر مربع آن‏‎ ‎‏را به فروش رسانید و از فروش آن مابقی را به صورت مغازه در آورد و آن قسمت که‏‎ ‎‏مغازه شده است به وقفیت اولاد باقی باشد؟ چون صاحب آن موفق به ساختن‏‎ ‎‏نمی باشد.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، چنانچه با نظر متولی شرعی و موقوف علیهم آن را برای‏‎ ‎‏ساختن مغازه اجاره دهند و مال الاجاره صرف در جهت وقف شود مانع‏‎ ‎‏ندارد، ولی با امکان بهره برداری از آن ولو به طور اجاره، فروش آن جایز‏‎ ‎‏نیست.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.