دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال یازده

پرسش :

رقبات یکی از موقوفات قم که وقف برای مدرسۀ‏‎ ‎‏علوم دینی می باشد، به صورت زراعی در دست مستأجر بوده که در آن، غرس درخت‏‎ ‎‏نموده است و اخیراً نبش یکی از میادین بزرگ شهر قرار گرفته که اطراف آن، کلاً‏‎ ‎‏ساختمان و محل مسکونی شده است. با توجه به این که اجارۀ سالیانۀ فعلی آن، مبلغ‏‎ ‎‏سی و هفت هزار تومان است. چنانچه اقدام به ساختمان شود، هم عدۀ زیادی از مردم‏‎ ‎‏را صاحب خانه می کند و هم درآمد وقف ده ها برابر می شود. آیا اجازه می فرمایید‏‎ ‎‏درخت ها را با رضایت مستأجر قطع و زمین به صورت مسکونی درآید؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اجاره دادن زمین مذکور، برای ساختن خانه در مفروض‏‎ ‎‏سؤال، زیر نظر متولی شرعی و مراعات جهت وقف، مانع ندارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.