دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال یک

پرسش :

قطعه زمینی واقع در قریه میگون‏‎ ‎‏می باشد که مالک وصیت نموده اند ملک مزبور نسل بعد نسل به اولاد ذکور واگذار‏‎ ‎‏گردد و هر ساله پس از کسر مخارجات و عشر درآمد جهت متولّی، بقیه آن را در‏‎ ‎‏عزاداری حضرات چهارده معصوم علیهم السلام خرج و صرف نمایند، زمین یاد شده اکنون در‏‎ ‎‏اختیار یکی از فرزندان واقف می باشد که ایشان هم دارای چهار فرزند ذکور هستند.‏ ‏لذا استدعا دارد مرقوم فرمایند آیا با رضایت متولی فعلی ملک و چهار فرزند ذکور‏‎ ‎‏ایشان می شود در مقداری از زمین، باشگاه ورزشی باستانی (زورخانه) که عام المنفعه‏‎ ‎‏خواهد بود و یک طبقه هم منزل مسکونی احداث نمود یا خیر؟ با چه شرایط و چه‏‎ ‎‏شکل؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، در صورتی که زمین وقف شده برای امر خاصّی، اجاره دادن‏‎ ‎‏مقداری از آن زیر نظر متولی شرعی و صرف عوائد آن در جهتی که مال‏‎ ‎‏الوصیّه طبق وصیّت برای آن وقف شده مانع ندارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.