دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال سی و شش

پرسش :

‏هیأت ابوالفضلی برادران سرکانی مقیم مرکز، به منظور برپایی عزای امام حسین و‏‎ ‎‏تعلیم قرآن و تبلیغ اسلام، یک قطعه زمین از موقوفۀ کربلایی عباس قلی را ـ که به‏‎ ‎‏مساحت 162 مترمربع و واقع در: تهران، خیابان زنجان شمالی می باشد ـ تصرف‏‎ ‎‏نموده، در حدود یک سال است که برای اجرای هدف های فوق الذکر، تشکیلاتی را به‏‎ ‎‏صورت خیلی ساده، در آن بنا نموده ایم. ‏ ‏‏با عنایت به سطر هفتم و هشتم خلاصۀ وصیت نامۀ کربلایی عباس قلی ـ که فتوکپی‏‎ ‎‏آن به پیوست جهت ملاحظه تقدیم می گردد ـ چنانچه زمین مورد بحث، برای احداث‏‎ ‎‏حسینیه (تعزیه داری حضرت سیدالشهدا) و تعلیم قرآن و تبلیغ دین مبین اسلام‏‎ ‎‏اشکالی ندارد؛ نظر حضرت امام را در این خصوص اعلام تا عیناً مطابق با دستور‏‎ ‎‏ایشان اقدام گردد. ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، با نظر متولی و مراعات جهت وقف، اجارۀ آن برای هدف‏‎ ‎‏مذکور و صرف مال الاجاره در جهت وقف، مانع ندارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.