دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال پنجاه

پرسش :

اراضی موقوفه . . . وقف خاص نسلاً بعد نسل طبقاً‏‎ ‎‏بعد طبقه و منافع آن مخصوص اولاد ذکور تا زمان حیات می باشد، که پس از چندین‏‎ ‎‏سال زحمت در آن تفکیک جهت خانه سازی با اجاره ناقابل به افراد واگذار و سکونت‏‎ ‎‏دارند. لکن از روزی که سر و صدای زمین بلند شد، مستأجرین از پرداخت اجاره و‏‎ ‎‏بدهی خودداری نمودند و اظهار می دارند (امام فرمودند اجاره ندهید و زمین مال‏‎ ‎‏خودتان است) استدعا دارم با توجه به مراتب معروضه نظریات خود را به شرح ذیل‏‎ ‎‏در این باره اعلام فرمایید. ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اجاره وقف به نظر متولی شرعی و مراعات جهت وقف مانع‏‎ ‎‏ندارد و مستأجرین باید اجرت را بپردازند.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.