دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف | تولیت وقف: سوال شصت و سه

پرسش :

‏اگر فردی مال خود را وقف نماید و تولیت آن را بر اولاد ذکور خود بدین طریق‏‎ ‎‏قید نماید: (واگذار می کنم مقام تولیت را به ارشد و اعلم اولاد ذکور خود و اگر چنین‏‎ ‎‏فردی در خانواده من موجود نباشد بر علمای بزرگ اسلامی محول می گردد). آیا اگر‏‎ ‎‏ارشد اولاد او فاقد اعلمیت باشد، به نظر مبارک آن حضرت شایستۀ مقام تولیت‏‎ ‎‏می باشد یا خیر؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر در اولاد او کسی که جامع هر دو وصف اعلم و ارشد باشد‏‎ ‎‏موجود نیست، تولیت با اولاد نیست و با علمای بزرگ اسلام است؛ یعنی‏‎ ‎‏مجتهد جامع الشرایط.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.