چهارشنبه، 5 خرداد 1400

نبود فرصت برای نماز کامل در فرض عدم استمرار حدث

پرسش :

شخصی که هیچ فرصتی برای نماز با طهارت کامل ندارد، و از طرفی حدث، مستمراً نیز خارج نمی‌شود، بلکه با فاصله‌ای کوتاه، و فاصله‌ای که نمی‌توان نماز را با طهارت خواند، خارج می‌شود، وظیفه‌اش چیست؟ آیا بین مبطون و مسلوس، تفاوتی وجود دارد؟

پاسخ :
در فرض سوال، مسلوس می‌تواند با همین حالت نماز بخواند و خروج ادرار با این کیفیت، وضوی او را باطل نمی‌کند اما مبطون باید پس از هر بار خروج غائط، فوراً با رعایت شرایط نماز؛ مانند رو به قبله بودن، وضو بگیرد و نماز را از جایی که قطع کرده ادامه دهد مگر این‌که این کار برای او حرجی باشد که در این صورت، به مقدار حرج وظیفه‌ای ندارد و می‌تواند با همان حال نماز بخواند.

​​​​​​​منبع: zanjani.net