پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام سرقفلی / مطالبه قیمت روز در سرقفلی

پرسش :

اگر مستأجر هنگام اجاره ی مغازه، مبلغی را برای سرقفلی به مالک بپردازد، درصورتی که مستأجر به هر علتی بخواهد مغازه را تخلیه کند، آیا مالک باید همان مقدار سرقفلی یا قیمت روز تخلیه را به مستأجر بپردازد؟

پاسخ :
اگر حق سرقفلی مغازه شرعاً برای مستأجر باشد می تواند قیمت فعلی آن را طبق قیمت عادلانه ی روز مطالبه کند و بر مالک هم واجب است قیمت فعلی آن را به او بپردازد؛ ولی اگر مبلغی را نزد مالک به ودیعه گذاشته تا هنگام تخلیه ی آن مکان به او برگرداند، در این صورت، فقط حق مطالبه ی معادل مبلغی را دارد که هنگام اجاره ی آن مکان به مالک پرداخته است و نسبت به تفاوت ارزش پول، احتیاط در مصالحه است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)