شنبه، 27 شهريور 1400

احکام عزاداری / آیین های سنتی عزاداری: سوال چهار

پرسش :

در برخی مناطق روز تاسوعا و عاشورا افرادی عَلَم بزرگی (پرچم بزرگ) را در دست می گیرند و با حرکات خاص عَلم را می­چرخانند و گاهی این عَلم را به طرف بعضی از عزاداران می برنند و باعث زخمی شدن آنها می شود و اعتقاد دارند چون این شخص، انسان بدی است و با شک و تردید به عَلَم نگاه کرده است، عَلم به طرف او رفته و می خواهد او را متنبه کند، و مردم به این حالت جوش آمدن عَلم می گویند، آیا این نوع عزاداری شرعاً صحیح است؟

پاسخ :
حمل عَلَم فی نفسه اشکال ندارد. ولی نباید این امور جزو دین شمرده شود و در صورتی که حمل کننده­ی عَلَم جراحتی بر کسی وارد کند ضامن است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)