دوشنبه، 29 شهريور 1400

سند بریدن سر مبارک سیدالشهدا علیه السلام از قفا

پرسش :

سند این که شمر سر امام حسین(علیه السلام) را از قفا برید چیست؟

پاسخ :
در چند جا به این نکته اشاره شده است:

۱ – در کلمات حضرت زینب (س) است که آمده است: ”…. یا محمداه بناتک سبایا و ذریتک مقتله تسفی علیهم ریح الصبا و هذا حسین مجزوز الرأس من القفا ..”[۱]

یعنی: ”…ای محمد اکنون  دخترانت اسیر، فرزندانت کشته ،باد صبا بر بدن آنان می وزد و این حسین است که سرش از پشت سر جداکرده اند…”

۲ – در خطبه امام سجاد (ع) به این نکته اشاره شده است: ”… ً أَنَا ابْنُ الْمَجْزُوزِ الرَّأْسِ مِنَ الْقَفَا….” [۲]

یعنی: ”…من فرزند کسی هستم که سرش را پشت گردن جدا کردند….”

۳ – در زیارت ناحیه مقدسه ،حضرت مهدی(ع) می فرماید: ”… ِ السَّلَامُ عَلَى الْمَنْحُورِ فِی الْوَرَى‏…”[۳]

یعنی : ”…سلام بر کسی که او را از پشت سر نحر کردند…”

پی‌نوشت‌ها:
[۱]. مجلسی، محمدباقر بحارالأنوار ج: ۴۵ ص: ۵۹، انتشارات دارالوفاء، بیروت ۱۴۰۴ ه.ق، ۱۱۰ جلدی؛ سید بن طاووس، اللهوف، ص: ۱۳۱، انتشارات جهان، تهران، ۱۳۴۸ه.ش؛ مازندرانی، ابن شهر آشوب، المناقب ج: ۴ ص: ۱۱۳، انتشارات علامه، قم، ۱۳۷۹ه.ق، ۴ جلدی.
[۲]. بحارالأنوار ج: ۴۵ ص: ۱۷۵.
[۳]. بحارالأنوار ج: ۹۸ ص: ۳۱۸ حدیث: ۸.

منبع: اسلام کوئست