سه‌شنبه، 30 شهريور 1400

مدت اقامت حضرت مسلم علیه السلام در کوفه

پرسش :

مسلم بن عقیل از ابتدای ورود چه مدت در کوفه بود تا به شهادت رسید؟

پاسخ :
بنابر نقل برخی از تاریخ‌نگاران حضرت مسلم بن عقیل در روز ۱۵ ماه مبارک رمضان از مکه به قصد کوفه خارج شد و در روز ۵ شوّال به کوفه رسید.[۱]

شیخ مفید(ره) نیز درباره زمان رسمی قیام حضرت مسلم می‌نویسد: «مسلم بن عقیل، در روز سه‌شنبه هشتم ذى حجه سال شصتم هجرت در شهر کوفه قیام کرد و در روز چهارشنبه نهم همان ماه که مصادف با روز عرفه بود به شهادت رسید و حضرت امام حسین(ع) در روز خروج مسلم که مصادف با روز ترویه بود از مکه به طرف عراق رهسپار شد».[۲]

بنابراین، مدت زمان حضور حضرت مسلم در کوفه دو ماه و چهار روز بوده است.

پی‌نوشت‌ها:
[۱]. مسعودی، ابو الحسن علی بن الحسین، مروج الذهب و معادن الجوهر، تحقیق: داغر، اسعد، ج ۳، ص ۵۴، دار الهجره، قم، چاپ دوم، ۱۴۰۹ق؛ مرعشى تستری، قاضى نور الله، إحقاق الحق و إزهاق الباطل، ج ۳۳، ص ۶۴۹‏، مکتبه آیه الله المرعشى النجفى‏، قم، ۱۴۰۹ ق.
[۲]. شیخ مفید، الارشاد فی معرفه حجج الله علی العباد، ج ۲، ص ۶۶، کنگره شیخ مفید، قم، چاپ اول، ۱۴۱۳ق.

منبع: اسلام کوئست