چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

شخصی می گفت قرآن نور است و محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) تجلی قرآن (قرآن ناطق) است، پس محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) نیز نور است و از این جهت حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) تصویر نداشت. مقصود از نورانیت قرآن کریم و نورانیت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) چیست؟

پاسخ :
قرآن و وحی نور است اما باید دانست که اولاً مقصود از نور فیزیکی نیست بلکه مقصود آن است که ابهام را می‌زداید و جهل و ضلالت را از بین می‌برد و اطراف تاریک حقایق را روشن می‌کند و ثانیاً خود قرآن کریم که قابل مشاهده نیست بلکه این الفاظ قرآن کریم هستند که به قید کتابت آمده‌اند نه معانی او. و این نکته درست مانند این است که کسی بنویسد (دریا) و بعد از کلمه دریا توقع داشته باشد که موج و ماهی در آن به وجود آید. خوب این لفظ دریا است نه خود آن و در مورد پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) هم قضیه همین است یعنی نوری است که دیگران می توانند در پرتو آن خود را از ضلالت و گمراهی نجات دهند ، و الا از جهت ظاهر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) مانند همه انسانهای دیگر قابل رؤیت بوده، ازدواج کرده، غذا می‌خورد، گرسنه و خسته می‌شد. و قرآن کریم می فرماید:(قل انما انا بشر مثلکم یوحی الی، بگو: که من هم بشری مانند شما هستم که تنها بر من وحی شده است)[1].
پی نوشت:
[1] سوره مبارکه کهف آیه 110.

نظرات کاربران