چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در جلسه خواستگارى بايد چگونه رفتار كنم كه حمل بر غرور و خشكى‏ام نشود و در عين حال به شأن و جايگاهم نيز لطمه نخورد. ?

پاسخ :
در جلسه خواستگارى، چه دختر و چه پسر بايد رفتارى متعادل داشته باشند. هرگونه افراط و تفريط )زيادى و كاستى( در رفتار نادرست است.
در آموزه‏هاى دينى ما تأكيد بسيارى بر اعتدال در رفتار شده است.
قرآن كريم:
و كذلك جعلناكم امة وسطا. ) بقره )2(، 143
و اين‏گونه شما را امتى متعادل قرار داديم.
رسول خدا )صلى الله عليه وآله(: خير الامور اوسطها ) علامه مجلسى، بحار الانوار، جلد 74، ص 168
بهترين كارها متعادل‏ترين آن‏ها است.
امام على )عليه‏السلام(:
اليمين و الشمال مضلة و الطريق الوسطى هى الجاده. ) نهج‏البلاغه، خطبه 16، بند 7
راست و چپ گمراهى است و جاده )درست( همان راه وسط است.
ترشرويى و سكوت مطلق دختر جالب نيست؛ همان‏گونه كه خنده‏رويى و سخن گفتن زياد او خوب نيست. لبخندى موقرانه بر لب دختر، چيزى از ارزش او نمى‏كاهد. خنده‏هاى بلند است كه به جايگاه او لطمه مى‏زند؛ افزون بر اين كه بر اساس فتاواى مراجع تقليد، خنده‏هاى بلند دختر در صورتى كه باعث تحريك نامحرم شود جايز نيست؛ ) سيد حجت موسوى خويى، احكام ازدواج دائم و موقت، ص 130. پس رفتار شما بايد آميزه‏اى از متانت و صميميت باشد.
در رفتار و حركاتتان )راه رفتن، سخن گفتن و چيز خوردن( عجله نكنيد كه از بهاى شما مى‏كاهد.
پسر هم بايد رفتارى متعادل داشته باشد. گشاده‏رويى بسيار پسنديده است )المؤمن بشره فى وجهه و حزنه فى قلبه؛ ) نهج‏البلاغه، كلمات قصار، 333. شادى مؤمن در چهره و ناراحتى‏اش در دل او است(؛ اما شوخى‏هاى نسنجيده درست نيست و ممكن است در جلسه خواستگارى به خانواده دختر بر بخورد. بر اساس آموزه‏هاى دينى ما، ايجاد سرور و شادى در دل مؤمنان ثواب دارد؛ ، 257. اما به دليل حساسيت جلسه خواستگارى توصيه مى‏شود، از اين كار بپرهيزيد.

نظرات کاربران