چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چرا وقتي دچار سينوزيست مي‌شويم، پيشاني، بيني و حتي زيرچشم‌ها درد مي‌گيرد؟

پاسخ :
سينوزيت، التهاب و ورم سينوس است. به هر علتي سينوس‌هايي که در حفره‌هاي استخوان جمجمه و صورت قرار دارند، مخاطشان دچار ورم شود، سينوزيت رخ مي‌دهد. علت اين التهاب ممکن است سرماخوردگي و يا حساسيت فصلي باشد يا هواي آلوده و حتي مواد شستشودهنده شيميايي مانند وايتکس. سينوس‌ها حفره‌هايي خالي‌اند پر از هوا و از طريق مجرايي با بيني در ارتباط هستند. در هر طرف صورت چهار سينوس وجود دارد؛ سينوس‌هاي فکي در زير چشم، سينوس‌هاي پيشاني و سينوس‌هاي پرويزني بين چشم‌ها و بيني قرار دارد و سينوس‌ شب‌پره‌اي هم پشت چشم‌ها قرار دارند. سينوس‌ها از دوران تولد نوزاد به تدريج رشد مي‌کنند و بزرگ مي‌شوند. در 18 تا 20 سالگي به حداکثر رشد خود مي‌رسند. ترشحات سينوس‌ها از طريق مجرايي به بيني راه مي‌يابد اگر به هر دليل اين ارتباط سد شود سينوزيت رخ مي‌دهد. باقي ماندن ترشحات در سينوس‌ موجب عفونت سينوس مي‌شود.
منبع: www.salamat.com