شنبه، 22 بهمن 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

قرآن معجره است يعنى چه؟ مگر عربها نمى توانند درباره مطلبى چند جمله اى بگويند؟ و آيا در عصر تكنولوژى قرآن مى تواند فقط با اعجاز بلاغى از خودش دفاع كند؟


پاسخ :
قرآن همچون دريائى است كه قطره اش چون گوهرى درخشان افراد را گرد خود جمع مى كند.
در عصر ظهور اسلام آوازه اش به همه جا مى پيچد و هر طالب علم و ژرف نگرى را به خود جلب مى كند.
قرآن به همان تجلّى 1400 سال قبل بلكه بيشتر همچنان مى درخشد و با پيشرفت علم فروغ دل گسترده تر مى گردد.
دين جهانى سند حقانيت جهانى و جاودانى هم بايد داشته باشد ولى اين اساس مى بينيم.
كه مباريه طلبى (= تحدى) قرآن منحصر به مسائل بلاغى نيست و محدود به زمان و مكان و علم خاصى هم نيست و تمام جهانيان و مراكز علمى دنيا را برمى گيرد لذاست كه قرآن از دشمنان خودش آوردن حداقل يك سوره را خواسته بدون مقيد كردن به مسائل بلاغى و يا علوم ديگر در اينجا خوبست نكاتى از اعجاز قرآن را مرور كنيم:
1 - روحانى بودن قرآن برخلاف غالب معجزات پيامبران گذشته كه جسمانى بودند.
2 - عظمت مضامين قرآن كار لايل مورخ معروف انگليسى مى گويد:... مزاياى اوليه قرآن و اركان اساسى آن مربوط به حقيقت و احساسات پاك و عناوين بر جسته مسائل و مضامين مهم آن است كه هيچگونه شك و ترديد در آن راه نيافته است...
3 - اعجاز علمى: فقط به 1مورد اشاره مى شود. قرآن کریم مشكل بودن زندگى گمراهان را تشبيه كرده به صعود به آسمان، با پيشرفت علم فهميدند مى شود به سمت آسمان حركت کرد ولى هر چه بالاتر بروند تنفس سخت تر است هوا رقيقتر و اكسيژن كمتر مى شود، نكته اى كه صدها سال قبل قرآن به آن اشاره كرده است.
4 - غيب گوئى: بعنوان نمونه آيه 8 سوره نحل مى فرمايد: خداوند اسب و الاغ را براى سوارى دادن به شما خلق كرد و خلق خواهد كرد چيزهائى را (براى سوارى) كه شما نمى دانيد كه ممكن است اشاره به وسائل نقليه امروزى كه اعراب آنزمان قدرت درك آنرانداشتند.
5 - قرآن به تدريج در طول 23 سال بر يك انسان درس نخوانده نازل شد بدون هيچگونه اختلاف و تناقضى در ابتداء و انتهاى قرآن، در نوشته هاى يك دانشمند اختلاف (حداقل نظر كيفيت مطلب) وجود دارند آنهم نوشته اى در يك موضوع خاص نه مثل قرآنى داراى آنهمه گستردگى علمى!
6 - فشردگى كلام و خلاصه گوئى همراه با عمق زياد و وسعت معنا.
7 - آهنگ معجزه آسايى قرآن و نكات بسيارى ديگر كه در حوصله اين سؤال و جواب نمى گنجد.
براى آگاهى بيشتر به تفسير نمونه ج 1، ص 126 تا 138 مراجعه فرمائيد.
eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.