پنجشنبه، 11 اسفند 1390

پرسش :

آيا پيامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) كه با ديد وسيع خود اوضاع پس از درگذشت خويش را پيش بينى مى كردند، نمى توانستند با تدابيرى از حوادثى كه به وجود خواهد آمد، پيش گيرى به عمل آورند؟

پاسخ :
پيامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) تدابير مختلفى را درباره تحكيم خلافت و جانشينى على(عليه السلام) انجام داد. آن حضرت از براى هر فرصتى ابراز اين امر استفاده نمود. تاريخ اسلام گوياى اين امر است كه پيامبر بزرگ از زمانى كه دعوت خويش را آشكار ساخت و خويشان خود را به اسلام دعوت كرد، جانشينى حضرت على(عليه السلام) را همراه با آن گوشزد و يادآورى نمود. در فرصتهاى مناسب با يادآوريهاى مكرّر به اين حقيقت استحكام بخشيد، تا در غدير خمّ به فرمان خداوند با صراحت كامل على(عليه السلام) را در برابر ديدگان بيش از صد هزار نفر مسلمان به جانشينى خويش تعيين نمود. ليكن، منافقان در همان زمان حيات رسول اكرم((صلى الله عليه وآله)) نقشه طرح مى كردند تا مقام را از امام على((عليه السلام)) غصب كنند و دست آن حضرت را از خلافت كوتاه نمايند. آنان با وجود تمامى تصريحات و نصوصى كه از پيامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) درباره حضرت على(عليه السلام) وجود داشت، نگذاشتند آن حضرت به خلافت برسد و امّت اسلامى را با زعامت خويش به سوى عاليترين مراحل كمال رهنمون شود.
eporsesh.com