يکشنبه، 24 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا لازمه شفاعت تاثيرگذارى ديگران بر خداى متعال نيست ؟

پاسخ :
خير , زيرا پذيرفتن شفاعت به معناى تحت تاثير قرار گرفتن خدا نيست . چـنـان كـه قـبـول تـوبـه و استجابت دعا نيز چنين لازمه نادرستى ندارد بلكه در همه اين موارد ,كارهاى بندگان , موجب آمادگى براى پذيرش رحمت الهى است . بـاصـطلاح شرط قابليت قابل است نه شرط فاعليت فاعل در قابل دگرگونى ايجاد مى شود نه در فاعل .
پرسش:
توضيح دهيد كه شفاعت منافاتى با استناد سعادت افراد به سعى و كوشش خودشان ندارد ؟
پاسخ:
آيـه شـريـفـه : و ان لـيس للانسان الا ما سعى تنها تلاش و كوشش خود شخص است كه اورا به سعادت مى رساند . توضيح : سعى و كوشش شخص براى رسيدن به مقصود , گاهى بطور مستقيم انجام مى گيرد وتا پايان راه ادامه مى يابد و گاهى بطور غير مستقيم و با فراهم كردن مقدمات ووسايط . شـخـصـى كـه مـورد شـفـاعـت قـرار مـى گيرد , سعى و كوششى در تحصيل مقدمات سعادت انـجـام مـى دهـد , زيـرا ايـمـان آوردن و تـحـصيل شرايط استحقاق شفاعت , كوشش و تلاش در راه رسـيـدن بـه سـعـادت , مـحـسـوب مـى شود و هر چند تلاشى ناقص و نارسا باشد و به همين جـهـت مـدتـى گـرفـتار رنجها و سختيهاى برزخ و عرصات آغازين رستاخيز مى شود ولى به هر حـال خـودش ريـشـه سـعـادت يـعـنـى ايـمـان را در زمـيـن دلـش غرس كرده و احيانا آن را با اعمال شايسته اى آبيارى كرده به گونه اى كه تا پايان عمرش در دنيا نخشكد , پس سعادت نهائيش مـستند به كوشش و تلاش خودش مى باشد هر چند شفاعت كنندگان هم به نحوى تاثيردر بارور شدن اين درخت دارند , چنانكه در دنيا هم كسان ديگرى موثر در هدايت وتربيت انسانها هستند و تاثير آنان به معناى نفى سعادت و كوشش خود فرد نيست . خـداوندا , اعمال ما را به لطف و كرمت بپذير و گناهان ما را بيامرز و ما رامشمول شفاعت رسول اللّه (ص ) و اهلبيتش (ع ) قرار بده و عاقبت ما را ختم به خيربفرما . آمين يا رب العالمين
www.eporsesh.com