يکشنبه، 28 مهر 1392

پرسش :

مردى با زن کارمند ازدواج مى کند، آیا پس از ازدواج مى تواند او را از ادامه کار باز دارد؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز سیستانى، فاضل و نورى): اگر در ضمن عقد شرط نشده که زن به کار خود مشغول باشد و یا عقد بر طبق این شرط و توافق واقع نشده است؛ زن نمى تواند بدون اذن شوهر از منزل خارج شود. در غیر این صورت مى تواند به کار خود ادامه دهد1.
آیات عظام سیستانى و فاضل: اگر شوهر پیش از ازدواج مى دانسته که همسرش کارمند دولت و یا مؤسسه اى است و با این حال اقدام به ازدواج کرده، حق ممانعت از ادامه کار او را ندارد2.
آیه اللّه نورى: اگر کار او باعث تضییع حق شوهر نباشد، مى تواند به کار خود ادامه دهد و اجازه او لازم نیس3.
پی نوشت:
1. خامنه اى، استفتاء، س 343 ؛ امام، استفتاءات، ج 3، حقوق زوجیت، س 19 و 25 و احکام ازدواج، س 54 ؛ تبریزى، صراط النجاة، ج 5، س 650 و 653 ؛ مکارم، استفتاءات، ج 2، س 966، 901، 902 ؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، س1253 و 1334 ؛ بهجت، توضیح المسائل، متفرقه، م 18 و دفتر: وحید.
2. فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1629 و سیستانى، سایت، حق همسر.
3. دفتر: نورى.
منبع: www.porseman.org