يکشنبه، 28 مهر 1392

پرسش :

آیا براى گرفتن روزه هاى مستحبى، اجازه شوهر لازم است؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز بهجت، صافى و مکارم): اگر با حق زناشویى شوهر منافات داشته باشد، بنابر احتیاط واجب باید اجازه بگیرد. امّا اگر شوهر او را از روزه گرفتن باز دارد، باید اطاعت کند؛ هر چند با حق زناشویى او منافات نداشته باشد1.
آیات عظام بهجت و مکارم: بنابر احتیاط واجب، باید از شوهر اجازه بگیرد؛ هر چند با حق زناشویى او منافات نداشته باشد2.
آیه اللّه صافى: اگر با حق شوهر منافات داشته باشد، باید از شوهر اجازه بگیرد و اگر منافات نداشته باشد، بنابر احتیاط واجب باید اجازه بگیرد. اگر شوهر، او را از روزه گرفتن باز دارد، باید اطاعت کند؛ هر چند با حق زناشویى او هم منافات نداشته باشد3.
پی نوشت:
1. امام، سیستانى و نورى، تعلیقات على العروة، اقسام الصوم، السابع ؛ تبریزى، منهاج الصالحین، ج 1، م1067 ؛ وحید، منهاج الصالحین، ج 2، م 1067 و دفتر: خامنه اى.
2. مکارم، تعلیقات على العروة، اقسام الصوم، السابع ؛ بهجت، وسیله النجاة، ج 1، م 1186.
3. صافى، هدایه العباد، ج 1، م 1399.
منبع: www.porseman.org