چهارشنبه، 1 آبان 1392

پرسش :

مصافحه و دست دادن بعد از نماز از کجا ریشه گرفته است؟

پاسخ :
مصافحه با برادران مؤمن، در هر زمان و مکان امرى مستحبّ است؛ چه بعد از نماز و چه مواقع دیگر.
در روایات، فصلى درباره مصافحه وجود دارد و آمده است: «وقتى دو مؤمن با هم مصافحه مى کنند، هم چنان که در فصل خزان برگ از درختان مى ریزد، گناهان آنها مى ریزد»1.
در داستان معراج هم آمده است که: «رسول خدا صلى الله علیه و آله در محلى نماز خواندند و پیامبران و ملائکه به آن حضرت اقتدا نمودند. حضرت ابراهیم علیه السلام نیز در طرف راست حضرت بود و بعد از نماز با رسول خدا صلى الله علیه و آلهمصافحه کرد»2.
پی نوشت:
1. بحارالانوار، ج46، ص 302.
2. بحارالانوار، ج 18، ص 318، ح 32.
منبع: www.porseman.org