چهارشنبه، 15 آبان 1392

پرسش :

پوشیدن لباس زنانه براى مردان و بالعکس چه حکمى دارد؟

پاسخ :
آیات عظام امام و بهجت: بنابر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف جایز نیست.1
آیات عظام تبریزى، خامنه اى، صافى، فاضل و وحید: بنابر احتیاط واجب پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، در صورتى که آن را زى و پوشش خود قرار دهد، جایز نیست.2
آیه اللّه سیستانى: بنابر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف، اگر او را به صورت جنس مخالف در بیاورد، جایز نیست.3
آیه اللّه مکارم: پوشیدن لباس جنس مخالف، اگر مفسده خاصى بر آن مترتب نشود، اشکال ندارد.4
آیه اللّه نورى: بنابر احتیاط واجب، پوشیدن لباس مختص به جنس مخالف جایز نیست؛ مگر آن که انگیزه عقلایى و مصلحت مهم ترى در بین باشد.5
پی نوشت:
1. توضیح المسائل مراجع، م846.
2. فاضل، توضیح المسائل مراجع، م846. وحید، توضیح المسائل، م 852؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتاءات، س1372؛ صافى، جامع الاحکام، ج2، س1688؛ تبریزى، صراط النجاة، ج3، س781.
3. توضیح المسائل مراجع، م846.
4. مکارم، استفتاءات، ج1 س138.
5. نورى، توضیح المسائل، م 847.
منبع: پرسمان