چگونه با همسرمان رابطه خوب و موفقی داشته باشیم؟(قسمت دوم)

مردها با زن‌ها متفاوتند! گرچه همین تفاوت‌هاست که زن و مرد را به سوی هم جذب کرده و سبب می‌شود در زندگی مکمل هم باشند، اما در بسیاری از مواقع، اطلاع نداشتن از آن‌ها ، مشکلات زیادی در زندگی مشترک ایجاد می‌کند.
پنجشنبه، 5 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه با همسرمان رابطه خوب و موفقی داشته باشیم؟(قسمت دوم)
دلنشین ترین صحنه های زندگی، بخاطر تفاوتهای زن و مرد خلق می شود.
 
مردها با زن‌ها متفاوتند! گرچه همین تفاوت‌هاست که زن و مرد را به سوی هم جذب کرده و سبب می‌شود در زندگی مکمل هم باشند، اما در بسیاری از مواقع، اطلاع نداشتن از آن‌ها ، مشکلات زیادی در زندگی مشترک ایجاد می‌کند.

تعداد کلمات: 1190/تخمین زمان مطالعه: 6 دقیقه

چگونه با همسرمان رابطه خوب و موفقی داشته باشیم؟(قسمت دوم)
 

مرد حق به جانب

 شاید گاهی از اوقات از اینکه شوهرتان در مشکلات فقط بقیه را مقصر می‌داند و اصلاً به نقش خودش توجه نمی‌کند متعجب شده باشید. برخلاف او، شما همیشه مسئولیت اتفاقات را بر عهده می‌گیرید و به نقش خودتان هم در کنار سایر عوامل رخ دادن حادثه توجه می‌کنید. خوب است بدانید این (سرزنش درونی) که در شما بیشتر از شوهرتان هست، نشانه دید باز شماست. مردها به دلیل نگاه متمرکزی که دارند، نمی‌توانند در آن واحد همه عوامل دخیل در یک حادثه را با هم ببینند. اما زن‌ها که دید گسترده‌ای دارند، همه عوامل را در کنار هم می‌بینند و به همین دلیل به نقش خودشان هم در پیش آمدن مشکل به وجود آمده توجه می‌کنند و مسئولیت آن را بر عهده می‌گیرند.
 

عدم توجه مردان به جزئیات 

زیاد پیش می‌آید که وقتی بعد از یک مهمانی چند ساعته از همسرتان می‌پرسید: دیدی چه پرده‌های قشنگی داشتند؟ به نظرت مبلمان آن‌ها شیک‌تر است یا مبلمان ما؟ به تزئین خاص سالاد توجه کردی؟ و... در جواب همه این سوالات با پاسخ منفی یا (نمی‌دانم) همسرتان مواجه می‌شوید. وقتی زنی به مهمانی می‌رود در همان نگاه اول خانه را با همه جزئیاتش از نظر می‌گذراند و در طول زمانی که آنجاست هنگام راه رفتن، صحبت کردن، غذا خوردن و... به اجزای خانه، جزئیات رفتار و پوشش آدم‌ها و حتی نحوه ادای کلمات توجه می‌کند. در حالی که یک مرد وقتی غذا می‌خورد همه حواسش به غذاست، وقتی صحبت می‌کند کامل روی موضوع صحبت و نظرات طرف مقابل متمرکز شده است و همین طور در بقیه کارها کاملاً متمرکز رفتار می‌کند. حتماً شنیده‌اید داستان مجلسی را که زلیخا برای نشان دادن یوسف به زنان مصر ترتیب داد. مطمئن باشید اگر شرکت‌کنندگان آن مجلس، به جای زنان مصر مردها بودند، همه آنقدر غرق پوست کندن نارنجشان می‌شدند که هیچ کدام حتی نمی‌فهمیدند یوسف وارد مجلس شده است. چه برسد به اینکه هم‌زمان هم بخواهند نارنج پوست کنند و هم به کسی نگاه کنند که سبب شود دست‌هایشان را ببرند!
این توجه نکردن به جزئیات، اغلب زن‌ها را آزار می‌دهد. اما در تمرینات این فصل یاد می‌گیرید چطور به همسرتان کمک کنید تا به جزئیات توجه کند. در هر صورت این نکته را فراموش نکنید که نباید از او توقع داشته باشید مثل یک خانم متوجه ریزه‌کاری‌ها باشد. همان‌طور که او از شما توقع ندارد، شیر آب منزل را تعمیر کنید!

تمرین کنیم:

1 ـ تمرین کنید که از این به بعد تا حد ممکن وسط مکالمات تلفنی شوهرتان با او حرف نزنید. وقتی دارد فوتبال یا اخبار نگاه می‌کند مدام چیزی نپرسید و اگر زمانی می‌خواهید توجه او را به سوی خودتان جلب کنید اول از او سؤال کنید: ممکن است چند دقیقه وقتت را بگیرم؟ می‌توانی چند دقیقه به من توجه کنی؟ و اگر غرق کار خودش بود اصرار نکنید.
2 ـ در اوقاتی که همسرتان از نظر فکری یا فیزیکی درگیر کار یا مشکلی است کمتر در دست و پای او باشید. محیط منزل را آرام و بی‌دغدغه برایش فراهم کنید و خواسته‌ها و برنامه‌هایتتان را به بعد از رفع آن مشکل موکول نمایید.
3 ـ اگر در حادثه‌ای همسرتان را مقصر می‌دانید اما او این موضوع را قبول ندارد اصرار نکنید تا به او بفهمانید. گذر زمان ابعاد دیگر مسئله را برای او روشن می‌کند و او خودش متوجه اشتباهش خواهد شد. بحث و اصرارهای شما تنها او را آزرده و عصبی می‌کند.
4 ـ به شوهرتان یاد دهید که به جزئیات توجه کند. برای این کار شما باید به او نشان دهید که چطور به جزئیات توجه می‌کنید. مثلاً وقتی هنگام رانندگی از کنار خانه‌ای زیبا عبور می‌کنید به او بگویید چه چیز آن خانه را دوست دارید. یا فکر می‌کنید چه عواملی پارکی را که در آن قدم می‌زنید زیباتر کرده یا هنگامی که نظر شوهرتان را درباره لباستان می‌پرسید و او پاسخ می‌دهد: «زیباست» فقط نگویید متشکرم بلکه از او بپرسید چه چیز آن را دوست دارد. مثلاً اگر می‌گوید «رنگش را دوست دارم» بپرسید که آیا این را بیشتر از رنگ آبی کم‌رنگی که می‌پوشم دوست داری؟ این‌گونه به او کمک کنید ذهنش را پرورش داده و این توانایی را به دست آورد که به جزئیات توجه کند. فقط حواستان باشد که این سؤال و جواب‌ها باید در صورت حوصله و تمایل او و بدون اصرار باشد.
 

مردان به دستاوردهای‌شان اهمیت می‌دهند و زنان به روابط‌شان

در یک تحقیق علمی 75 درصد از مردانی که با آن‌ها مصاحبه شد، گفتند: مهم‌ترین بخش زندگی آن‌ها شغلشان است و 75 درصد زنان در مصاحبه گفتند: مهم‌ترین جنبه زندگی‌شان خانواده آن‌هاست. زن‌ها به طور طبیعی به عشق، ارتباط و نیز همکاری و هماهنگی بهای بیشتری می‌دهند در حالی که برای مردها تولید نتیجه، رسیدن به هدف، کشف قدرت و رقابت مهم است. به همین دلیل است که گاهی اوقات زن‌ها احساس می‌کنند روابط‌شان در خانواده یک طرفه شده و آن اندازه‌ای که عشق و محبت تقدیم همسرشان می‌کنند باز پس نمی‌گیرند. حقیقت این است که اگر یک مرد از کار و توانایی‌هایش برای کسب نتیجه احساس خوبی نداشته باشد به سختی می‌تواند روی روابطش تمرکز کند. این به معنی توجه نکردن او به همسرش نیست بلکه به این دلیل است که شغل مردان منبع اصلی تأمین عزت نفس آن‌هاست و در ارزش‌گذاری شخصیت آن‌ها اثر عمیق‌تری دارد. اگر زنان دغدغه‌های شوهرشان را جدی بگیرند و به جای گلایه‌های دائمی، از اینکه وقت زیادی را صرف کارش می‌کند، با درک متقابل در راستای موفقیتش در زمینه‌های کاری، با او همکاری و همراهی کنند، هم محبتشان در دل همسرشان افزوده می‌شود و هم او را قدردان خود می‌کنند.
 

تمرین کنیم:

سعی کنید در هفته‌ای که پیش روست تمام عوامل را مهیا کنید تا شوهرتان بتواند در کارش موفق باشد. او را به خاطر موفقیت‌هایی که تاکنون کسب کرده، تحسین کنید و به او بگویید که چقدر باعث افتخار شماست.
 

مغز مردان تخصصی است و مغز زنان تعمیم‌یافته

تخصصی بودن مغز مردان به این معناست که سمت راست مغز آن‌ها با عملیات بدنی مثل انجام کارهای فیزیکی ارتباط دارد و سمت چپ مغزشان مهارت‌های کلامی و ادراکی مثل بیان احساسات یا درک مشکلات را بر عهده دارد. اما زنان این طور نیستند. در زنان نواحی مربوط به احساس و عاطفه در تمام قسمت‌های دو نیم‌کره پراکنده‌اند. بنابراین هم‌زمان با قسمت‌های دیگر مغز، احساس و عاطفه هم در آن‌ها بروز می‌کند. به همین دلیل مردان به سختی می‌توانند از عقلانیت خود به وضعیت عاشقانه و احساسی تغییر موضع بدهند. .
وقتی دارید درباره یک قضیه اقتصادی یا کاری با همسرتان بحث می‌کنید و بعد می‌خواهید عاطفی باشید، احساس می‌کنید که او حالش را ندارد. او نمی‌تواند به سرعت حالتش را عوض کند. در واقع مغز آن‌ها نسبت به مغز زن‌ها برای دنده عوض کردن به زمان بیشتری نیاز دارد. حالا بهتر می‌توانید درک کنید که وقتی شوهرتان هشت ساعت روز را در محل کارش روی فعالیت‌های قسمت راست مغز تمرکز داشته، نمی‌تواند وقتی از در وارد می‌شود به سرعت، در همان لحظه به فردی با احساسات رقیق و عاطفی تبدیل شود. احتمالاً شما هم در سفرها یا تعطیلات طولانی متوجه تغییر رفتار همسرتان شده‌اید. در این اوقات رفتارهای او شوخ‌تر و احساسی‌تر شده و به روابط زناشویی اهمیت بیشتری می‌دهد. این تغییر رفتار به این دلیل است که فاصله گرفتن طولانی مدت از کار و فعالیت‌های نیمکره راست مغز به احساسات او مجال بیشتری برای بروز و ظهور می‌دهد.
پایان.
 
بیشتر بخوانید:
* چگونه با همسرمان رابطه خوب و موفقی داشته باشیم؟(قسمت اول)
مذاکره در خانواده با چند راهکار موثر


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط