اسفناج نقش مهمی در تقویت و بازسازی پوست دارد.
چکیده : این گیاه برگ پهن و سبز رنگ روند کند شدن عملکرد مغز را به تاخیر میاندازد. همچنین این سبزی به دلیل دارا بودن منبع غنی از ویتامین آ، برای حفظ سلامت چشم فوقالعاده مفید است.
تعداد کلمات 613 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
تعداد کلمات 613 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
معرفی اسفناج و خواص آن
گیاه اسفناج داراری خواص زیادی است سرد و تراست اما سردی آن کم بوده و می توان گفت طبع معتدلی دارد.در دو نوع بهاره و پاییزه وجود دارد و بوته ای با برگ پهن و نسبتا گوشتی دارد. بخاطر طبیعت آن برای گرم مزاجان بهتر است ولی در فصول گرم حتی سرد مزاجان نیز به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. نسبت به سایر گیاهان هضم راحت تری دارد .
اسفناج درعین حال یک منبع غنی از فلاوونوئید است. فلاوونوئید نوعی آنتی اکسیدان است که خطر بروز چندین نوع سرطان از جمله ریه، روده بزرگ، تخمدان و التهاب را کاهش میدهد.به گفته متخصصان تغذیه، مصرف یک وعده اسفناج میتواند تا ۴۰ درصد نیاز روزانه آهن بدن را تامین کند. به علاوه کاروتینوئید موجود در آن، خطر بروز سرطان پروستات را کاهش می دهد. اسفناج همچنین حاوی ویتامین کا است که برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان ضروری است. میزان بالای پتاسیم و میزان پایین سدیم موجود در این سبزی برای حفظ تعادل فشارخون لازم است چرا که پتاسیم کاهش دهنده و سدیم افزایش دهنده فشارخون است.
رنگدانههای موجود در اسفناج از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش محافظت میکند.علاوه بر موارد فوق اسفناج یک منبع غنی از ویتامین ب ۳ است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر محسوب میشود. پلاگر یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین ب ۳ در بدن به وجود می آید و مهمترین علائم آن شامل ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن هستند.اسفناج به طول کلی حاوی مقادیر قابل توجهی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، ید، مس، منیزیم، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک است و به علت دارا بودن منیزیم، جلوی پیشرفت سرطان را میگیرد.
خواص درمانی
ملین بودن: برای افرادی که مستعد یبوست هستند یا در سفرها به آن مبتلا می شوند برای اینکه در سفرها دچارخشکی و یبوست نشوند بسیار نافع است.درمان سرفه: افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر از سایرین دچار سرفه و خشکی صدا، التهاب ته حلق، سوزش دهان، غلبه صفرا و تشنگی های مکرر می شوند از آن جایی که اسفناج برای تسکین موارد فوق موثر است مصرف مداوم آن به این افراد توصیه می شود.مخصوصا اگر همراه با جو و ماست و بادام شیرین پخته شود، اثر آن بیشتر می شود.
رفع گرمی بدن: بعضی افراد کبد گرمی دارند و حرارت بدن آنها بالا بوده و جوش و خارش پوست در بین آنها شایع است اسفناج با خاصیت پاک کنندگی خود یکی از بهترین غذاها برای این افراد می باشد چون مواد و سموم موجود در غذاها، که مخصوصا در تابستان ایجاد می شود را بطور موثری پاکسازی می کند.
البته تخم اسفناج هم خاصیت پاک گنندگی دارد. در بعضی افراد مصرف خام آن مشکل ایجاد می کند که در این صورت بهتر است به صورت پخته میل نموده و همراه آن جو مصرف نمایند.
خورش آلو اسفناج یک از بهترین خورش ها برای بهار است چون ملین، خنک و ضدصفرا بوده و برای گرم مزاجان بسیار مفید است. حتی می توان بجای آلو از تمبرهندی یا آبغوره یا آب سماق استفاده نمود.
درمان سردرد: اسفناج برای افرادی که دچار سردرد ناشی از گرمی هوا یا آلودگی هوا می شوند بسیار مناسب است.
مدر بودن:خاصیت مدر بودن که موارد سوزش ادرار مفید است،ضما آن برای گلودردها و حرارت های ته حلق مفید است.
ضماد آن در محل نیش زنبور، سوختگی ناشی از دریا، پخته یا خام آن روی محل دمل ملتهب باعث باز شدن دمل می شود.
منبع : برگرفته ازایسنا
بیشتر بخوانید :
معرفی اسفناج و خواص درمانی آن
خواص دارویی اسفناج
خواص اسفناج
اسفناج؛ یک برگ و هزار خاصیت