روش ‏های مقابله با تهوعِ ناشی از اضطراب

وقتی اضطراب موجب حالت تهوع شود، رمز کار این است که با خودِ مشکل تهوع برخورد نکنید. در عوض یاد بگیرید که چطور اضطرابتان را کنترل کنید. وقتی اضطرابتان تحت کنترل درآید، حالت‌تهوع خودبه‌خود از بین خواهد رفت.
دوشنبه، 3 ارديبهشت 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
روش ‏های مقابله با تهوعِ ناشی از اضطراب
اضطراب می‌تواند علائم جسمی واقعی به دنبال داشته باشد.
 
چکیده : وقتی اضطراب موجب حالت تهوع شود، رمز کار این است که با خودِ مشکل تهوع برخورد نکنید. در عوض یاد بگیرید که چطور اضطرابتان را کنترل کنید. وقتی اضطرابتان تحت کنترل درآید، حالت‌تهوع خودبه‌خود از بین خواهد رفت.

تعداد کلمات 969 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه 

 روش ‏های مقابله با تهوعِ ناشی از اضطراب

حالت تهوع یکی از نشانه‌های متداول اضطراب

تهوع ممکن با استفراغ یا بدون آن باشد. تهوع ناشی از اضطراب مانعی جدی برای انجام برنامه‌های کاری و زندگی‌تان است. این هم مثل علائم دیگر اضطراب، غیرقابل‌پیش‌بینی است و باعث می‌شود نتوانید کارآیی خوبی در خانه، محل‌کار، دانشگاه و مدرسه و روابطتان با دوستان و خانواده داشته باشید.
حالت تهوع ممکن است درنتیجه اضطراب و یا بیماری و عادات بد غذایی ایجاد شود. قبل از اینکه بتوانید تهوع ناشی از اضطراب را درمان کنید، باید مطمئن شوید که دقیقاً چه علائمی از اضطراب را دارید و چه نوع اضطراب‌هایی موجب حالت‌تهوع می‌شود.
 

چه چیز موجب تهوع ناشی از اضطراب می‌شود؟

تهوع مربوط به اضطراب، بخاطر مسائل مختلفی ایجاد می‌شود. شدت آن تا حد زیادی به عوامل و انواع اضطرابی که دارید بستگی دارد. با استفاده از تست‌های اضطراب می‌توانید نوع دقیق اضطرابتان را بشناسید.
به طور کلی حالت تهوع بخاطر ترشح اپی‏نفرین که بیشتر به نام آدرنالین آن را می‌شناسید، ایجاد می‌شود. این اسیدها، آنزیم‌ها و عملکرد معده و روده‌تان را بر هم زده و موجب علائم تهوع می‌شود. تهوع گوارش غذا را در بدنتان دشوارتر می‌کند. به همین دلیل است که افراد زیادی که دچار اضطراب هستند دچار سندرم روده تحریک‌پذیر هم هستند که موجب حالت تهوع می‌شود.
هم اضطراب و هم استرس بر هورمون‌هایی که اسیدها و آنزیم‌های معده‌ و شکم را تنظیم می‌کنند تاثیر دارند. استرس می‌تواند موجب گرفتگی عضلات شکم شود، این فشار مضاعف، شکم را طوری فشرده خواهد کرد که اضطرابتان بیشتر شود.
 

هشدار به مغز

اضطراب، بخش طبیعی از واکنش جنگ و گریز است و میزان کم آن طبیعی و سالم است. بعضی از علائم اضطراب، از جمله حالت ‌تهوع، برای این به وجود می‌آیند که به مغزتان هشدار دهند که در معرض چیزی خطرناک یا جدید هستید تا بتواند تصمیمی هوشمندانه برای واکنش بگیرد. مغزتان انتقال‌دهنده عصبی سروتونین را ترشح می‌کند و معده‌تان گیرنده‌هایی برای سروتونین دارد که موجب می‌شود معده‌تان بداند می‌خواهید با یک موقعیت استرس‌زا روبه‌رو شوید. این مشکل فقط زمانی اتفاق می‌افتد که از استرس و اضطراب منظم رنج ببرید. آنوقت تهوع ناشی از اضطراب بر کارایی شما در مدرسه، محل‌کار و زندگی شخصی اخلال ایجاد می‌کند.
 

چطور تهوع ناشی از اضطراب را درمان کنید

در موارد تهوع ناشی از اضطراب، خودِ تهوع به تنهایی خطرناک نیست و نمی‌تواند نشانه یک مشکل جدی جسمی باشد اما برای کنترل تهوع، باید اضطرابتان را کنترل کنید. این احتمال وجود دارد که بدنتان بخاطر اضطراب‌های روزانه میزان بالایی استرس را تجربه می‌کند.
 

راهکارهایی برای مقابله با اضطراب

دویدن
- دویدن وسیله‌ای قدرتمند برای مقابله با اضطراب است. عضلاتتان را خسته می‌کند که باعث می‌شود میزان استرسی که عضلاتتان بر گوارش وارد می‌کند، کاهش یابد و اندورفین تولید می‌کند: همان انتقال‌دهنده عصبی که روحیه را تقویت می‌کند. همچنین هورمون‌هایتان را تنظیم کرده و آدرنالین را از بدنتان تخلیه می‌کند که این نیز می‌تواند به کنترل اضطراب کمک کند.

مکمل‌های گیاهی
- بدون تجویز پزشک نباید از هیچ دارو یا مکملی استفاده کنید. مکمل‌های گیاهی جایگزینی طبیعی برای بسیاری داروها هستند و عوارض‌جانبی هم ندارند. برای افراد بزرگسال، ریشه سنبل‌الطیب، گل شور و کاوا می‌تواند موثر باشد. درمورد زنان باردار و کودکان بهتر است با متخصص تغذیه مشورت شود.
تنفس عمیق - تنفس عمیق یکی از روش‌های کاهش استرس است. در تنفس عمیق باید نفس‌هایی آرام و کنترل‌شده بکشید تا بتوانید قلب و فکرتان را تحت کنترل درآورید. در یک روش می‌توانید روی یک صندلی نشسته، خیلی آرام به مدت ۵ ثانیه هوا را از بینی استنشاق کنید (ابتدا شکمتان را پر کنید)، نفس را ۴ ثانیه نگه داشته و سپس خیلی آرام از لب‌های جمع‌شده بیرون دهید (۷ ثانیه ایدآل است). این کار را ۱۰ مرتبه تکرار کنید. ریلکسیشن پیشرفته عضلات و تجسم‌سازی ازجمله روش‌های ریلکسیشن دیگر هستند.

تغذیه سبک و سالم
 - تغذیه شما شاید تاثیر مستقیمی بر حالت‌تهوع‌ ناشی از اضطراب نداشته باشد اما می‌تواند بد شدت آنها تاثیر بگذارد. غذاهای سنگین‌، چاق‌کننده و ناسالم بسیار بیشتر از غذاهای سالم حالت‌تهوع می‌آورند. اما حتماً باید غذا بخورید. معده خالی خیلی بیشتر از معده پر حالت‌تهوع ایجاد می‌کند.

نوشیدن آب
 - آب هم درست مثل تغذیه سالم می‌تواند بدون هیچ ماده‌ای که وضعیت معده‌تان را وخیم‌تر کند، بدنتان را تغذیه دهد. علاوه بر این، کم آب شدن بدن هم می‌تواند منجر به اضطراب بیشتر شود، به همین دلیل نوشیدن آب می‌تواند روش درمانی برای کاهش اضطراب باشد.

داروهای OTC
- داروهایی مثل Tums، قرص نعنا و Pepto-Bismol هم می‌تواند تسکین موقتی برای حالت‌تهوع ناشی از اضطراب باشد. برای حالت‌تهوع‌هایی که گاه و بیگاه اتفاق می‌افتد هم می‌توانند مصرف شوند اما برای آنهایی که دچار حالت‌تهوع منظم هستند نباید مصرف شود.

یافتن راهکارهای موثر
- اینها همه راهکارهایی سریع برای کاهش تهوع ناشی از اضطراب است اما مقابله با اضطراب موضوعی است که زمان می‌برد. اگر اضطراب زیادی را در خانه، محل‌کار، مدرسه و دانشگاه و موقعیت‌های اجتماعی تجربه می‌کنید، باید راهکارهایی موثر برای کنترل استرس و اضطراب خود پیدا کنید. وقتی اضطرابتان کنترل شود، این حالت‌تهوع‌ها هم کمتر خواهد شد.
 

اهمیت مقابله با اضطراب

اضطراب چیزی نیست که بتوانید با دارو یا درمان خودسرانه با آن مقابله کنید. برای کنترل اضطراب باید یاد بگیرید که چطور با آن برخورد کنید. وقتی بفهمید که چرا و چطور دچار اضطراب می‌شوید، می‌توانید از روش‌هایی مثل حساسیت‌زدایی برای پیشگیری از اضطراب استفاده کنید.
وقتی اضطراب موجب حالت تهوع شود، رمز کار این است که با خود مشکل تهوع برخورد نکنید. در عوض یاد بگیرید که چطور اضطرابتان را کنترل کنید. وقتی اضطرابتان تحت کنترل درآید، حالت‌تهوع خودبه‌خود از بین خواهد رفت.
 
منابع:
سایت سلامت نیوز
سایت مردمان

بیشتر بخوانید :
علائم فیزیکی اضطراب و استرس
اضطراب‌، علایم شایع و درمان
علائم جسمی و روانی استرس
استرس (تنیدگی) و اضطراب
درمان گیاهی اضطراب و استرس



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.