زمان مناسب برای آموزش حروف الفبا و اعداد به کودک

برخی از والدین و نیز مهدهای آموزشی به دنبال آموزش زودهنگام حروف الفبا و اعداد به کودکان هستند. آیا این امر سودی هم دارد؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را بیابید.
سه‌شنبه، 16 مرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
زمان مناسب برای آموزش حروف الفبا و اعداد به کودک
 زمان مناسب آموزش به کودک، وقتی است که او خود دوست داشته باشد که بیاموزد.
 
چکیده: برخی از والدین و نیز مهدهای آموزشی به دنبال آموزش زودهنگام حروف الفبا و اعداد به کودکان هستند. آیا این امر سودی هم دارد؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را بیابید.
 
تعداد کلمات 597 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه

زمان مناسب برای آموزش حروف الفبا و اعداد به کودک

کودکم چه زمانی حروف الفبا و اعداد را یاد می گیرد؟

بسیاری از مهد کودک ها مدعی هستند که الفبا و اعداد را به کودکان یاد می دهند. چنین آموزش هایی به کودکان فشار می آورد و از جانب جامعه به آنها تحمیل می شود. ناشران برای کودکان کتاب های آموزشی چاپ می کنند، تلویزیون برنامه های آموزشی پخش می کند و شرکت های آموزشی، برای بچه ها بازی های آموزشی درست می کنند تا بچه ها حروف الفبا و اعداد را یاد بگیرند. والدین به خاطر فشارهای وارد شده از طرف دوست، آشنا و فامیل و معلمان احساس می کنند که مجبورند به کودکشان الفبا و ریاضی آموزش دهند.
 

آموختن مطالب ساده به کودک

البته می توان به بچه ها مطالب ساده و کوتاه را یاد داد تا آنها آن را تن کنند، ولی معمولا بچه ها فقط این مطالب را حفظ می کنند و تا سن پنج یا شش سالگی درک درستی از این مفاهیم ندارند. یک کودک سه ساله شاید بتواند از یک تا ده بشمرد ولی نمی داند که عدد شش نشان دهنده ی این است که از یک چیز شش عدد وجود دارد. از نظر کودک یاد گرفتن الفبا مثل یاد گرفتن یک زبان خارجی است و او معنی چیزی که یاد می گیرد را نمی داند.
نمی توان به کودک گفت که چیزی که یاد می گیرد را بفهمد. ذهن او باید برای درک مسایل آماده باشد. کم کم کودک وقتی بزرگتر می شود با سؤال پرسیدن از اطرافیانش و جستجو در محیط زندگی اش معانی چیزهای مختلف را یاد می گیرد. وقتی کنجکاوی کودک تحریک می شود، می تواند مسایل مختلف را بپرسد و یاد بگیرد. ولی تأکید کردن بیش از حد به کودک برای این که چیزی را یاد بگیرد، علاقه ی او را از بین می برد و او برای یاد گرفتن مسایل مختلف اشتیاق نشان نمی دهد.
 

زمان مناسب برای آموزش

مادران باید صبر کنند که کودک خودش به سمت یادگیری الفبا یا ریاضی علاقه نشان دهد و بر اساس علایق او این مطالب را به او آموزش دهند؛ بنابراین لازم نیست مادران با مربیان مهد، مطالب آموزشی زیادی را به بچه ها یاد بدهند. بچه ها با بازی کردن با اشکال و چیزهای مختلف، کم کم درباره ی آنها اطلاعات زیادی به دست می آورند و لازم نیست این مفاهیم را به زور به آنها یاد بدهیم. کودک هر روز از مادرش می شنود که اون لباس آبیه رو بپوش. مداد شمعی قرمز می خوای یا سبز و جملاتی از این قبیل، بنابراین کودک بدون زور و اجبار رنگ ها و چیزهای بسیار دیگری را یاد می گیرد.
کودک کم کم در مورد اعداد از شما سوال می پرسد. در مورد رنگ ها و اشیاء مختلف نیز همین طور و از این طریق مفاهیم مختلف را یاد می گیرد. گاهی نیز کودک شروع می کند به شمردن اعداد و نوشتن اسم خودش ولی معمولا اسمش را برعکس می نویسید؛ شما سعی نکنید نوشتن کودک را اصلاح کنید. بدون این که به او فشار بیاورید، او خودش این مهارت را نیزیاد می گیرد. وقتی کودک به پیش دبستانی می رود، مهارت های زیادی را یاد می گیرد بنابراین شما زیاد به او فشار نیاورید.
 
 
منبع: کتاب «راهنمای کامل تربیت کودک (از تولد تا نوجوانی)»
نویسنده: رابین گلدستاین
مترجم: شیرین یزدانی

بیشتر بخوانید :
زمان یادگیری حروف الفبا و اعداد در کودکان
چگونه به کودک خود خواندن بیاموزیم
یادگیری زبان نوشتاری در کودکان



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط